Drept comercial

Recuperarea datoriilor de la persoanele fizice și juridice.

Recuperarea datoriilor de la persoanele fizice și juridice. 800 533 Tudor Barău

Recuperarea datoriilor este un domeniu foarte important al afacerilor curente a fiecarei societati si ajuta compania dvs. sa isi continue activitatile curente. Cabinetul nostru este specializat în asistența și reprezentarea serviciului în procesul de recuperare a creanțelor. Echipa noastră vă poate oferi sprijin pe întreg acest proces, inclusiv în negocierea cu debitorii, în reprezentarea dumneavoastră…

read more

Procedura cererii de valoare redusă.

Procedura cererii de valoare redusă. 2000 1000 Tudor Barău

În Cod de procedură civilă, în art. 1026-1033, a fost reglementată distinct această procedura cu privire la cererile de valoare redusă. Când se aplică această procedură În art. 1025 din Cod de procedură civilă se indică că valoarea cererii, fără a se lua în considerare dobânzile, cheltuielile de judecată şi alte venituri accesorii, nu trebuie să depăşească suma…

read more

Cum pot să îmi înființez o firmă.

Cum pot să îmi înființez o firmă. 259 194 Tudor Barău

Dacă doriți înființarea unei societăți comerciale trebui să cunoașteți anumiți pași pe care trebuie să îi urmați. Cel mai recomandat, ca să nu aveți ”bătăi de cap”, este să apelați la un specialist care se poate ocupa de acest lucru scutind astfel timp și ”nervi”, care vă va îndruma, în funcție de alegerea făcută ca…

read more

Modalitatea de restituire a produselor cumpărate online.

Modalitatea de restituire a produselor cumpărate online. 1920 1080 Tudor Barău

Pandemia și nu doar aceasta a determinat cumpărarea produselor sau serviciilor online, iar ulterior constatăm că nu este produsul/serviciul la care ne așteptam, sau  nu îl mai dorim. Întrebarea care se ridică”Care sunt drepturile dar și obligațiile dumneavoastră din punct de vedere legal, în calitate de client, cât și în cea de comerciant”. Conform art.…

read more

Legalizarea hotărârilor judecătorești.

Legalizarea hotărârilor judecătorești. 1000 636 Tudor Barău

Eliberarea de copii fie simple, precum şi eliberarea de copii legalizate se face de către instanţa care a pronunțat hotărârea respectivă, Judecătorie, Tribunal, Curte de Apel, Inalta Curte de Casație și Justiție. Pentru a intra în posesia unor copii legalizate ale hotărârii judecătoreşti este necesar ca partea, personal sau prin avocat, să se adreseze direct…

read more

Tot ce trebuie știut despre Contestația la executare.

Tot ce trebuie știut despre Contestația la executare. 2048 1365 Tudor Barău

Contestaţia la executare reprezintă mijlocul de procedură prin care se poate obţine desfiinţarea tuturor măsurilor de urmărire silită pornite împotriva Dvs. Din punct de vedere procedural există posibilitatea formulării contestaţiei împotriva executării silite precum şi împotriva oricărui act de executare, pornit împotriva Dvs. prin executare silită. Contestaţia la executare poate avea ca obiect orice nelegalitate…

read more

Recuperarea sumelor de bani de la debitori prin procedura judiciară.

Recuperarea sumelor de bani de la debitori prin procedura judiciară. 2125 1416 Tudor Barău

Cererea de valoare redusă, este o procedură pentru soluţionarea cu celeritate a litigiilor cu caracter patrimonial, prin care pot fi solicitate sumele de bani datorate. Reprezintă o procedură alternativă față de procedura de drept comun şi cea a ordonanţei de plată. Există însă o singură condiție, respectiv valoarea obiectului nu poate să depăşească suma de…

read more

Perimarea. Ce reprezintă, cum operează și față de ce cereri de chemare în judecată.

Perimarea. Ce reprezintă, cum operează și față de ce cereri de chemare în judecată. 1000 556 Tudor Barău

Perimarea este o sancțiune procedurală care intervine în situația în care, o cauză aflată pe rolul Instanțelor de judecată, rămâne în nelucrare din vina uneia dintre părți, fiind vorba de o culpă procesuală. Această sancțiune operează doar în cazul în care, după o anumită perioadă de timp de 6 luni, dacă nu este efectuat nici…

read more

Totul despre Cererea reconvenţională.

Totul despre Cererea reconvenţională. 1280 720 Tudor Barău

Totul despre Cererea reconvenţională.   Reglementată în codul de procedură civilă, la art. 209, cererea reconvențională, reprezintă modul procedural prin care, pârâtul, poate pretinde reclamantului, anumite pretenții legate de acțiunea promovată împotriva sa. Procedural, ea este o cerere incidentală însă poate fi formulată şi ca o cerere subsidiară, în sensul că pârâtul înţelege să-şi valorifice anumite…

read more

Întâmpinarea. Elemente. Conținut.

Întâmpinarea. Elemente. Conținut. 318 159 Tudor Barău

Întâmpinarea. Elemente. Conținut. Sunt multe întrebări legate de Întâmpinare; ce reprezintă, de ce este necesar depunerea ei, ce trebuie să conțină, în ce termen se depune și care sunt sancțiunile pentru nedepunerea ei. O definiție clară, apare ca urmare a apariției noului cod de procedură civilă și reprezintă actul de procedură prin care pârâtul se…

read more