Cum pot să îmi înființez o firmă.

Cum pot să îmi înființez o firmă.

Cum pot să îmi înființez o firmă. 259 194 Tudor Barău

Dacă doriți înființarea unei societăți comerciale trebui să cunoașteți anumiți pași pe care trebuie să îi urmați.

Cel mai recomandat, ca să nu aveți ”bătăi de cap”, este să apelați la un specialist care se poate ocupa de acest lucru scutind astfel timp și ”nervi”, care vă va îndruma, în funcție de alegerea făcută ca și obiect de activitate principal să începeți efectiv să lucrați la propria dvs. firmă.

Sunt o serie de documente pe care trebuie să le pregătiți și totodată o serie de documente pe care trebuie să le completați, iar ulterior, în funcție de autorizațiile necesare puteți desfășura activitatea dorită, atragerea de fonduri pentru a vă bucura de alegerea făcută pentru un confort personal, fiind ”proprietarul” unei societăți comerciale.

Mai jos găsiți formularele necesare înregistrării firmei dvs.

Mult succes!

 

1.    Cerere verificare disponibilitate şi/sau rezervare firmă persoane juridice

1.    Cerere verificare disponibilitate şi/sau rezervare emblemă persoane juridice
2.    Cerere de înregistrare – persoane juridice (calcul în RON)
3.    Anexa nr. 1 – înregistrare fiscală
4.    Anexa nr. 2 – investiţie străină
5.    Cerere înregistrare la ANAF
6.    Declaraţie pe propria răspundere dată în temeiul prevederilor art. 15 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 359/2004 cu modificările şi completările ulterioare (situaţia în care nu se desfăşoară activităţile din actul constitutiv)
7.    Declaraţie pe propria răspundere dată în temeiul prevederilor art. 15 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 359/2004 cu modificările şi completările ulterioare (situaţia în care sunt îndeplinite condiţiile de funcţionare)
8.    Declaraţie pe propria răspundere dată în temeiul prevederilor art. 15 alin. (2) din Legea nr. 359/2004 cu modificările şi completările ulterioare privind modificarea declaraţiei (situaţia în care sunt modificări faţă de declaraţia tip anterioară)
9.    Specimen de semnături
10. Aviz / Accept asociaţie de proprietari / locatari (L. 230/2007)
11. Anexa la documentele care se publică în Monitorul Oficial al României (numărarea caracterelor)
12. Declaratie pe propria raspundere din care să rezulte că, anterior datei înmatriculării societăţii în registrul comerţului nu a mai deţinut şi nu deţine calitatea de acţionar sau asociat al unei întreprinderi constituite în spaţiul economic european

 

Avocat BARĂU TUDOR