Drept bancar

Procedura cererii de valoare redusă.

Procedura cererii de valoare redusă. 2000 1000 Tudor Barău

În Cod de procedură civilă, în art. 1026-1033, a fost reglementată distinct această procedura cu privire la cererile de valoare redusă. Când se aplică această procedură În art. 1025 din Cod de procedură civilă se indică că valoarea cererii, fără a se lua în considerare dobânzile, cheltuielile de judecată şi alte venituri accesorii, nu trebuie să depăşească suma…

read more

Procedura de ștergere din evidențele Biroului de credit.

Procedura de ștergere din evidențele Biroului de credit. 2124 1412 Tudor Barău

Sunt situații în care, din dorința de a lua un credit, sunteți în imposibilitate de a îl obține întrucât figurați ca rău platnic, fiind înregistrat în evidențele Biroului de credit. Biroul de credit reprezintă registrul în care băncile colectează și prelucrează datele din portofoliul de clienți ai băncilor sau a altor instituții de creditare, în vederea…

read more

Legalizarea hotărârilor judecătorești.

Legalizarea hotărârilor judecătorești. 1000 636 Tudor Barău

Eliberarea de copii fie simple, precum şi eliberarea de copii legalizate se face de către instanţa care a pronunțat hotărârea respectivă, Judecătorie, Tribunal, Curte de Apel, Inalta Curte de Casație și Justiție. Pentru a intra în posesia unor copii legalizate ale hotărârii judecătoreşti este necesar ca partea, personal sau prin avocat, să se adreseze direct…

read more

Darea în plată 2021.

Darea în plată 2021. 1920 1080 Tudor Barău

Darea în plată vizează predarea bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite. Astfel a fost creată posibilitatea acoperirii datoriilor la bancă, prin predarea imobilului pentru care a fost contractat creditul bancar. Ca urmare a modificărilor legislative, au fost aduse anumite elemente care să clarifice ”impreviziunea contractuală”, invocată de către Bancă, în litigiile care…

read more

Tot ce trebuie știut despre Contestația la executare.

Tot ce trebuie știut despre Contestația la executare. 2048 1365 Tudor Barău

Contestaţia la executare reprezintă mijlocul de procedură prin care se poate obţine desfiinţarea tuturor măsurilor de urmărire silită pornite împotriva Dvs. Din punct de vedere procedural există posibilitatea formulării contestaţiei împotriva executării silite precum şi împotriva oricărui act de executare, pornit împotriva Dvs. prin executare silită. Contestaţia la executare poate avea ca obiect orice nelegalitate…

read more

Darea în Plată. Modificări legislative. Procedură.

Darea în Plată. Modificări legislative. Procedură. 1280 720 Tudor Barău

Inițial, prin Legea nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite a fost creată posibilitatea acoperirii datoriilor la bancă, prin predarea imobilului pentru care a fost contractat creditul bancar. Ca urmare a modificărilor legislative, au fost aduse anumite elemente care să clarifice ”impreviziunea contractuală”, invocată de…

read more

Modalitatea de amânare a plății ratelor bancare în perioada stării de urgență.

Modalitatea de amânare a plății ratelor bancare în perioada stării de urgență. 1200 900 Tudor Barău

Cu siguranță ne aflăm într-o situație în care nimeni nu se gândea că se va ajunge, însă există posibilitatea de amânare a ratelor către bancă. Desigur, în această perioadă, având în vedere Ordonanțele Militare și măsurile dispuse este aproape imposibil să fie achitate și ratele datorate pentru creditele contractate. Totodată, sunt persoane izolate sau aflate…

read more

Perimarea. Ce reprezintă, cum operează și față de ce cereri de chemare în judecată.

Perimarea. Ce reprezintă, cum operează și față de ce cereri de chemare în judecată. 1000 556 Tudor Barău

Perimarea este o sancțiune procedurală care intervine în situația în care, o cauză aflată pe rolul Instanțelor de judecată, rămâne în nelucrare din vina uneia dintre părți, fiind vorba de o culpă procesuală. Această sancțiune operează doar în cazul în care, după o anumită perioadă de timp de 6 luni, dacă nu este efectuat nici…

read more

Totul despre Cererea reconvenţională.

Totul despre Cererea reconvenţională. 1280 720 Tudor Barău

Totul despre Cererea reconvenţională.   Reglementată în codul de procedură civilă, la art. 209, cererea reconvențională, reprezintă modul procedural prin care, pârâtul, poate pretinde reclamantului, anumite pretenții legate de acțiunea promovată împotriva sa. Procedural, ea este o cerere incidentală însă poate fi formulată şi ca o cerere subsidiară, în sensul că pârâtul înţelege să-şi valorifice anumite…

read more

Întâmpinarea. Elemente. Conținut.

Întâmpinarea. Elemente. Conținut. 318 159 Tudor Barău

Întâmpinarea. Elemente. Conținut. Sunt multe întrebări legate de Întâmpinare; ce reprezintă, de ce este necesar depunerea ei, ce trebuie să conțină, în ce termen se depune și care sunt sancțiunile pentru nedepunerea ei. O definiție clară, apare ca urmare a apariției noului cod de procedură civilă și reprezintă actul de procedură prin care pârâtul se…

read more