Contestația la executare împotriva KRUK sau alte societăți.

Contestația la executare împotriva KRUK sau alte societăți.

Contestația la executare împotriva KRUK sau alte societăți. 1280 720 Tudor Barău

Execuția silită inițiat ă de către una dintre companii de recuperare de creanțe a ridicat mereu probleme de legalitate din punct de vedere juridic.

Cu toate acestea, pentru a obține anularea acesteia, cel mai important pas pe care trebuie să-l urmați este să vă adresați instanței de judecată cu o contestație la executare.

Contestarea executării reprezintă singurul mod prin care puteți obține rezolvarea tuturor acestor aspecte legate de executare silită.

Majoritatea celor supuși executării silite sunt victime ale unor abuzuri, fiindu-le executate creanțe prescrise, care, din punct de vedere legal, nu ar trebui să mai producă niciun efect juridic.

În cadrul contestației la executare, puteți invoca aspecte de nulitate absolută, cum ar fi lipsa notificării de scadență anticipată, lipsa modalităților eficiente prin care urmează să fie efectuată executarea sau chiar lipsa instiințărilor privind începerea executărilor silite.

Alte aspecte juridice care pot fi invocate în cadrul contestațiilor la executare împotriva KRUK sunt legate de prescripția dreptului de a obține executarea silită, lipsa dreptului de a efectua executarea silită, lipsa dreptului de a obține dobânzi, penalități, comisioane, perimarea executării silite și așa mai departe. De asemenea, puteți contesta valabilitatea contractelor de cesiune de creanță.

Un aspect deosebit de important este să nu semnați niciun act până când nu vă consultați cu un avocat.

Acesta vă poate oferi informațiile și sfaturile necesare pentru a înțelege întreaga procedură de executare și pentru a decide dacă este oportună inițierea unei acțiuni de contestație la executare.

În concluzie, consultarea cu un avocat specializat reprezintă un pas crucial în demersurile de contestație la executare împotriva KRUK sau oricărei alte companii de recuperare de creanțe, pentru a avea șansa de a obține rezultate favorabile în instanță.

Avocat BARĂU TUDOR